Monday, 31 May 2021

 Assalammualaikum w.b.t

Setelah sekian lama tidak update blog ini, maka dikesempatan ini, saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir dan batin. 

Tahun lepas kami meraikan syawal di Koh Samui Thailand. Alhamdulillah, tahun ini dapat menyambut lebaran di Malaysia. Walaupun PKP, tapi saya bersyukur dapat menyambut hari raya di tanah air. 


Tapi sedih juga, sebab tidak dapat meraikan bersama kaum keluarga. Adik saya pula terpaksa kuarantin kerana ada kontak rapat dengan saudara yang positif covid. Kunjung mengunjung pun tidak dibenarkan. Maka, raya tahun ini seadanya sahaja. Empat hari sebelum hari raya, kami adakan sesi bergambar untuk kenang-kenangan. Saya kongsikan beberapa gambar raya untuk tatapan pembaca blog saya.              

Semoga tahun depan dapat kita berhari raya dalam erti kata yang sebenar. Solat sunat aidilfitri di masjid, dapat balik kampung menziarahi sanak saudara, dapat buat open house dan kenduri kendara, dapat bersilaturahim sesama sahabat dan kaum keluarga. Seronoknya bila kenang kembali kenangan sebelum wabak covid melanda. Apapun, kita lalui tahun pasca covid ini dengan sabar dan tenang. Kita jaga kita dan semoga wabak ini beransur reda dengan izin Allah. Program vaksin pun dah mula. Jadi, sama-sama kita berdoa untuk negara kita dan juga tak dilupakan doa buat Palestin juga.SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. 
MAAF ZAHIR D AN BATIN.
 

No comments:

Post a Comment