RAIHANI RAMELAN -  i am a writer

Thank you Allah for the wonderful life -- Hani Ramelan

Wednesday, 11 November 2020

Rindunya nak holiday.

 Assalammualaikum w.b.t

Lamanya tak menulis di blog ini. Ibarat rumah ditinggal lama, sepi dan bersawang. Ayat oh ayat.

Biasalah bila hujung tahun ni biasanya akan lalu lalang gambar memori travelling di Facebook. Maka nak menghilangkan rindu tu, saya pun buatlah posting khas rindunya nak holiday. Tapi sebenarnya lama dah berholiday di Koh Samui dan sekitar Thailand 😅 .Tapi still jugalah nak throwback melepaskan kerinduanku ke tempat sejuk dan dingin.

Throwback pertama di bulan November ini adalah Jepun. 5 tahun lepas memang antara tahun kami paling kerap mengembara. Banyak trip percuma dari Prudential kami dapat. Tapi antara yang paling diingati adalah Trip Jepun. Travel date dari 5-10 November 2015. Oh Jepun, kepuasan jejak kaki ke negara matahari terbit memang lain macam. Dari segi fasiliti sampailah ke makanan, memang major love lah. Sepatutnya saya ada trip 2 tahun lepas ke Hokkaido bersama rakan-rakan wanita tapi terpaksa dibatalkan. Keadaan cuaca tak menentu jadi tak dapat kami nak ke sana. Tapi tak apalah inshaAllah ada rezeki panjang umur boleh mula travel semula.

Maka, marilah kita throwback gambar Jepun sebagai kenang-kenangan.


Berjalan-jalan sekitar Tokyo


Bergambar di depan hotel




Kenangan di Disneysea, Jepun




Kenangan di Asakusa, Tokyo.



Gambar kenangan di Lake Yamanaka, Fuji. Cantik sungguh pemandangan di sini.




Waktu ni memang sejuk. Hujan dan angin kuat. Gigih ambil gambar. Hasilnya alhamdulillah menakjubkan.



Sempat solat di masjid di Tokyo




Apa khabar uncle ni ye? Pekerja di resort berdekatan dengan Gunung Fuji ni kebanyakan senior citizen.


Antara menu di Jepun. Sangat sedap dan tak cukup satu portion.


Sememangnya Jepun adalah destinasi yang sangat seronok untuk dilawati. Boleh repeat pergi dengan anak - anak. Moga-moga ada rezeki boleh main salji dan ski dengan anak-anak nanti. Buat masa sekarang, kita kumpul duit dulu, dan berjimat cermat. Bila sampai masa, kita HOLIDAY!!!

Kenangan di Jepun takkan ku lupa giteww.

Sampai bertemu lagi, salam rindunya nak holiday dari saya.









Be First to Post Comment !
Post a comment

Custom Post Signature

Custom Post  Signature
Japan Nov 2015