Monday, 10 September 2018

SURIRUMAH JUTAWAN

Assalammualaikum w.b.t

Isnin yang indah. Maklumlah public holiday. Tapi bahaya juga bila cuti terlampau panjang ni. Kalau tak betul-betul digunakan memang sangat merugikan.

Jadi Hani paksa diri update blog. Tengah ada semangat ni baiklah buat terus. Kerja bertangguh memang takkan menjadi. 

Kali ni tajuk entry agak dramatik . "SURIRUMAH JUTAWAN" sangat dramatik kan... Tapi memang nak berkongsi kisah hebat surirumah jutawan yang Hani kenal di G8 Unity . Kita ambil yang baik dari kisah mereka dan aplikasikan dalam kehidupan seharian InshaAllah.


Training Sabtu lepas - KUNMING TRIP
Bersama TDC Mentors and Members

Bersama G8 Unity Mentors and Members - KAMI DAH SAMPAI KUNMING!!

Sabtu lepas Hani hadiri training G8 Unity di Klang. Teruja sangat nak tahu kisah seorang surirumah dari Kelantan yang berjaya achieve pelbagai award dan baru-baru ini qualified trip Paris, Switzerland dan Germany serta Jakarta. Hebat bukan?

Nama beliau Anis Syahida. Surirumah dan ibu kepada 3 orang cahayamata . Kini beliau menetap di Klang. 

Puan Anis Syahida

Kisah beliau ini sangat memberi inspirasi kepada saya. 

Beliau memulakan perniagaan dengan modal RM200.00 . Ketika itu, suami beliau baru resigned dan tanpa ada pendapatan, beliau bulatkan tekad untuk terus fokus dalam bisnes SHOM. Untuk datang ke kelas, beliau perlu menjual kek untuk dijadikan tambang. Tapi bila Leader beliau tegur agak tidak sesuai menjual di kelas, beliau berhenti menjual kek dan gandakan usaha untuk marketkan produk SHOM. Dari Utara ke Selatan, Timur dan Barat beliau pergi berjumpa client bersama suami beliau. Akhirnya pengorbanan membuahkan hasil apabila beliau Qualified trip dan rewards dari company dan pendapatan mencecah 5 angka!!!
Bersama Networking Beliau, Hebat kan?
Saya memang sangat terinspirasi dari kisah-kisah kejayaan seperti ini. Hebatnya beliau dengan segala dugaan dan kepayahan masih boleh berjaya. 

Nak tahu apa resepi kejayaan beliau? 

- FOKUS DAN KOMITED
- HORMAT LEADER
- JANGAN CEPAT SENTAP
- SISTEMATIK 
- BUAT SAMPAI JADI

Sesi coaching beliau bersama rakan kongsi

Sebenarnya di G8 Unity ramai surirumah yang telah berjaya membina networking mereka. Founder G8 Unity juga adalah seorang surirumah. 

Hanis Haizi adalah seorang surirumah ketika beliau memulakan perniagaan ini. Hingga kini beliau telah melahirkan hampir 50 Crown Diamond Manager dengan sales minimum 2 juta setiap seorang. Networking beliau bukan sahaja di Malaysia, tetapi juga di seluruh dunia. Memegang income 5-6 angka sebulan dan hingga kini komited memberikan ilmu dan tunjuk ajar kepada usahawan baru seperti saya di G8 Unity.
HANIS HAIZI BERSAMA CAHAYAMATA BELIAU

Module perniagaan ini memang sangat sesuai dan mudah untuk surirumah yang mempunyai masa yang terhad untuk berada di luar rumah. Dengan platform yang syarikat sediakan, kita dah tak perlu keluar rumah untuk pos barang, training online juga banyak, dan pelbagai lagi marketing dan sales tools disediakan untuk memudahkan kita berniaga. Tinggal mindset kita sahaja yang perlu dibetulkan dan inshaAllah surirumah juga mampu berjaya menggenggam pendapatan 5-6 angka. 


USAHAWAN DAN MENTOR G8 UNITY BERSAMA KERETA MEWAH HASIL TITIK PELUH MEREKA

Jadi, jangan ragu-ragu dengan kemampuan diri anda walaupun anda seorang surirumah, dan jika anda yang berminat mengetahui lebih lanjut tentang perniagaan kami, boleh daftar dan klik link di bawah. Modal hanya RM177.00 sahaja!! 


Dengan RM177.00 , apa yang anda akan dapat?

- SEMINAR tentang zero cost marketing, bagaimana menjadikan media sosial lubuk sales dan cara memulakan perniagaan anda dengan sistematik. 
- PRIVATE MENTORING dan COACHING dari mentor G8 Unity selama 4 bulan. Anda akan dipantau dan diajar satu persatu bagaimana untuk marketkan produk anda.
- INCOME 3,4,5 dan 6 angka!
- BINA NETWORKING seluruh Malaysia.
- FREE TRIP 3 kali setahun tajaan syarikat.
- PRODUK PERCUMA setelah mendaftar.

Jadi, jangan tunggu lagi, jom sertai kami. Kita buat sama-sama!!!

Bersama Leader saya Norain yang baru keluar BMW . Direct Leader saya Suhaili Isa bawa anak sekali ke kelas. Hebat kan mereka?


Salam sayang,

Raihani Ramelan

No comments:

Post a Comment