RAIHANI RAMELAN - PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

Success is not final, failure is not fatal, it is the courage to continue that counts - Winston Churchill

Sunday, 9 September 2018

Diamond Night 2018

Assalammualaikum w.b.t

Alhamdulillah cuti panjang ni memang kena gunakan dengan sehabis baik. Untuk Hani yang ada bisnes dan bekerja sepenuh masa, cutilah waktunya untuk fokus pada bisnes. Jadi, malam-malam ni seronok bila dapat update blog sendiri.


OUR TEAM


Sebelum terlupa, Hani nak cerita tentang pengalaman menghadiri Diamond Night awal bulan 8 tempohari. 



Diamond Night kali ini istimewa sangat. Ini kali pertama Hani menghadiri Diamond Night anjuran SHOM. Paling special juga sebab kali ini Hani datang untuk meraikan Leader dan Mentor Hani, SUHAILI ISA yang berjaya mencapai pangkat Double Diamond Manager, dengan sales sebanyak RM720,000.00 . 


Bersama Mentor Suhaili Isa. Ex Engineer dan kini surirumah yang bergelar Usahawan SHOM.

Melangkah masuk ke dalam dewan di Setia Alam Convention Centre, memang dah terasa aura usahawan hebat SHOM seluruh Malaysia. MashaAllah ramainya. Hebatnya mereka. Dari surirumah hinggalah yang bekerjaya hebat memilih untuk menjadi Usahawan SHOM. 



Terkesima, terharu dan rasa rendah diri pun ada. Yelah, nampak mereka ni biasa-biasa sahaja di luar, tapi rupanya usahawan hebat yang menggenggam 4-6 angka!! Allahuakbar, malu dengan diri sendiri. 

Sama juga dengan mentor dan leader Hani. Suhaili ni Hani kenal melalui facebook sahaja. Pada mulanya Hani contact beliau hanya untuk dapatkan Premium Beautiful corset. Rezeki Allah beri, terbuka hati untuk menjadi usahawan SHOM. Di bawah tunjuk ajar Suhaili, Hani modalkan RM20,000 dan dalam masa 3 bulan sahaja Hani dah dapat balik modal dan semua korset terjual. 

Event SHOM ni bukan calang-calang. Siap dengan dinner dan ada pula free gift Infinence Skincare Travel Set. Terkejut juga sebab tak sangka dapat free gift yang best macam ni. 


Best sangat skincare ni
Teratur sangat event SHOM ni. Dari pendaftaran, penebusan free gift, dinner, pemberian anugerah dan segala-galanya sangat lancar. Semua nampak gembira dan meriahnya dengan pelbagai gaya pakaian yang memang seronoklah untuk ditonton. 

Apapun event ini sangat memberi impak positif pada diri Hani. SHOM telah berada di Malaysia selama 26 tahun, melahirkan ramai Usahawan MLM yang mempunyai income 3,4,5 dan 6 angka. SHOM juga mempunyai sistem perniagaan yang mesra surirumah. Kenapa Hani kata begitu? Sebab produk SHOM sangat berpatutan dan pelbagai. Produk yang pelbagai ini sangat membantu surirumah untuk promote dan marketkan dengan mudah. Itulah kelebihan yang ada pada SHOM.
 CDM Norain. Ex Engineer now full time SHOM Entrepreneur

CDM Shaliza. Ex Banker now full time SHOM Entrepreneur


CDM Yong. Ex Beautician now full time SHOM Entrepreneur

SubhanaAllah. Hani balik ke rumah pada hari itu dengan semangat penuh membara untuk memastikan Hani dapat melahirkan dan mengajak ramai wanita di luar sana untuk berniaga dengan SHOM dan G8 Unity. InshaAllah biarlah lambat seperti siput, tapi Hani akan pastikan Hani buat sampai habis. 

Tahniah Suhaili dan G8Prenuers yang menerima anugerah pada malam tersebut. InshaAllah bulan ini Hani pula naik pentas untuk terima anugerah Senior Sales Manager. Alhamdulillah syukur, tak sangka boleh capai sesuatu dalam perniagaan ini. Untuk surirumah yang ingin memulakan perniagaan, memang Hani syorkan perniagaan ini. Anda pasti tidak menyesal kerana ramai surirumah berjaya dalam bisnes ini.


Puan Wina. Seorang surirumah dan Usahawan SHOM


Puan DIsa. Seorang surirumah dan ibu tunggal dan Usahawan SHOM


Kepada anda semua yang mencari-cari perniagaan dengan modal serendah RM177, boleh whatsapp Hani terus di 012-5592576. Bulan ini ada seminar eksklusif di mana 6 orang yang terawal akan mendaftar akan mendapat private dan personal coaching dari mentor G8 Unity selama 4 bulan.  Semua di ajar yang tak tahu nak bisnes dan promote bisnes pun jangan risau. InshaAllah jika follow satu-satu pasti boleh.


Jadi, jangan bertangguh ya. Jom isi form di bawah sekarang juga !
Hadiah menarik menanti 10 orang yang terawal !!! KLIK LINK DI BAWAH YA.




Salam Sayang,

Raihani Ramelan

Be First to Post Comment !
Post a Comment

Custom Post Signature

Custom Post  Signature
Japan Nov 2015