RAIHANI RAMELAN - PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

Success is not final, failure is not fatal, it is the courage to continue that counts - Winston Churchill

Monday, 13 August 2018

TIPS MUDAH TURUNKAN BERAT BADAN

Assalammualaikum w.b.t



Lately memang tengah viral pasal Set Kurus Kombo atau SKK. Mesti perasan kan ada lalu lalang di wall FB dan IG. 



Gambar di atas adalah gambar CDM Rohana. Kami panggil kak Ana. Beliau amalkan SKK ni dan tengoklah hasilnya, memang macam anak dara. Saya memang teruja bila tengok perubahan beliau. Semangat untuk sihat dan turunkan berat badan memang membuak buak selepas nampak testimoni Kak Ana. 

Ini pula gambar saya. Gambar ini saya ambil minggu lepas. Terbaik SKK ni. Dipadankan pulak dengan Premium Beautiful, memang akan nampak results. Saya pun mula-mula tak percaya, tapi percayalah memang menjadi.

SKK dan Premium Beautiful memang terbaik. 

Paling bestnya saya masih boleh makan nasi dan karbo. Tak payah sengsarakan diri. Kita orang Malaysia boleh demam kalau tak makan nasi.

Ini contoh makanan seharian saya. Alhamdulillah 3 hari pertama turun 1.2kg tau. 
Breakfast saya 

Lunch Saya

Dinner Saya


Ini pula gambar latest saya. Alhamdulillah misi untuk capai 55KG lebih mudah dengan SKK ni.




Nak tahu tak, selain saya dan Kak Rohana, ramai yang dah cuba dan paling best lagi mereka dapat turunkan berat badan dengan konsisten.  





Nak turunkan berat badan ni kena disiplin. Terutamanya disiplin untuk jaga pemakanan. Saya tengok sekarang ramai wanita yang memang rajin exercise. Ada yang zumba, crossfit, marathon, hiking dan banyak lagilah. Tapi sebab susah kawal pemakanan jadi berat badan semakin naik walaupun dah bersenam.



Begitu juga yang berlaku pada saya. 8 tahun menghadapi masalah obesiti. Pelbagai produk telah saya cuba, tapi tidak bertahan lama. Sehingga mengandungkan anak ketiga, barulah bertemu produk yang boleh bantu saya untuk konsisten turunkan berat badan.
Gemuknya tahun 2015. 



Apa benda Set Kurus Kombo (SKK) ni?






Set kurus kombo (SKK) ni adalah gabungan 3-4 produk yang dipakejkan menjadi 1. Produk itu terdiri dari :



SHAKE ME





  •  Rendah kalori - 90kCal / Hidangan
  • Tinggi dalam Protein dan Serat
  • Sumber kalsium dan Magnesium
  • Diperkaya dengan Garam Buluh, L-Carnitine, vitamin dan mineral.
  • Tiada gula tambahan
  • Tiada bahan pengawet
  • Tiada pewarna sintetik
  • Membantu pembakaran lemak 


N'LICIOUS




  •  Rendah kalori - 120kCal / Hidangan
  • Diperkaya dengan fitonutrien yang berperanan meneutralkan radikal bebas, menguatkan sistem imunisasi serta menjaga daya tahan tubuh.
  • Kandungan enzim N'licious membantu sistem memperbaiki sistem pencernaan. 
  • Membantu memecahkan protein, karbohidrat dan dan lemak secara effektif.
  • Membantu meningkatkan penyerapan optimum nutrisi dalam badan.

MIN KAFFE (Kopi) 





  • Rendah kalori - 56 Cal / Hidangan
  • Tiada gula
  • Mengandungi garam buluh yang mempunyai banyak khasiat 
  • Sesuai untuk ibu mengandung, ibu menyusukan anak, pesakit diabetes, pesakit migrain dan darah tinggi, gastrik dan untuk mereka yang ingin menurunkan berat badan.
  • Rendah asid. 
  • Anti-oksida
  • Kaya dengan mineral - magnesium


MIN CHA (teh tarik)





  • Rendah kalori - 68 Cal / Hidangan
  • Tiada gula
  • Mengandungi garam buluh yang mempunyai banyak khasiat 
  • Sesuai untuk ibu mengandung, ibu menyusukan anak, pesakit diabetes, pesakit migrain dan darah tinggi, gastrik dan untuk mereka yang ingin menurunkan berat badan.
  • Rendah asid. 
  • Anti-oksida
  • Kaya dengan mineral - magnesium

Kenapa digabungkan ?


Sebab keberkesanan ketiga-tiga produk ini terbukti untuk membantu kita menurunkan berat badan dengan selamat dan konsisten. Diambil bersama-sama makanan ruji kita pada waktu pagi, tengahari dan malam. SKK bukan pengganti makanan, tapi SKK adalah makanan tambahan. 

Sebab tu bila amalkan SKK, masih lagi boleh makan seperti biasa tapi kita kurangkan portion makanan. 



Ada sesetengah produk di pasaran suruh kita replace atau gantikan makanan berat kita pada protein shake mereka. Memanglah akan kurus tapi tak bertahan lama. Bila kita dah jelak dan jemu, mulalah kita ambil karbo dan yang sewaktu dengannya. Banyak dah produk saya cuba, dari yang punya nama sampailah produk keluaran tempatan. Akhirnya obese juga.


Tapi dengan SKK ni lain. Sebab saya masih boleh makan nasi tapi saya kawal pengambilannya. Saya dah amalkan SKK ni selama 7 hari. Alhamdulillah berat saya turun 1.6kg. Masih terlalu awal untuk saya katakan tetapi yang saya perasan :




1) Saya boleh kawal rasa mengidam (craving) pada karbo dan gula ringkas. Saya ni suka makanan bergoreng. Comfort food memang sedap tapi menggemukkan. Sejak saya amalkan SKK, alhamdulillah dapat kawal craving, terutama lepas ambil N'licious. Memang hilang rasa craving.



2) Perut lawas dan mudah buang air. Ini memang saya akui. Setiap pagi sangat mudah untuk buang air besar. Perut pun rasa kempis dan selesa sejak amalkan SKK. 



3) Saya tak rasa lapar selepas menyusukan anak. SKK membantu saya untuk rasa kenyang terutama pada waktu malam. Saya perasan sejak saya amalkan Min Cha beserta makan malam, rasa kenyang tu kekal . Tipulah kalau tak haus. Tekak memang haus tapi saya standby 1 botol air masak di tepi katil. Settle masalah kelaparan saya dengan SKK.





Jom kita tengok testimoni mereka yang dah amalkan SKK. Memang teruja tengok perubahan mereka. 

















Memang sangat berbaloi - baloi . Saya sendiri dah alaminya. Padankan pulak dengan Premium Beautiful, memang badan cantik menawan.

Macam biasa, boleh whatsapp saya untuk order Set Kurus Kombo ya. 

Hani - 012-5592576


Jangan risau, saya guide sampai JADI!!

Oh sesiapa yang berminat nak jadi agent dan dropship untuk SKK program, boleh whatsapp saya juga ya. 


Sampai berjumpa lagi di lain lembaran.




Be First to Post Comment !
Post a Comment

Custom Post Signature

Custom Post  Signature
Japan Nov 2015