RAIHANI RAMELAN - PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

Success is not final, failure is not fatal, it is the courage to continue that counts - Winston Churchill

Wednesday, 28 March 2018

MY FIRST SALES MANAGER

Assalammualaikum w.b.t

23 Februari 2018 - Hari Jumaat - Penghulu segala hari.



Tertulis sudah rezeki saya. Adik saya sendiri telah berjaya menjadi Sales Manager   bersama Sahajidah Hai-O dengan sales sebanyak RM20,000++ . Alhamdulillah alhamdulillah Allah sahaja yang memberi rezeki.. Saya yakin adik saya boleh berjaya, cuma saya sebagai Leader dan rakan kongsi beliau perlu lebih berusaha keras memastikan apa yang saya kata, saya kotakan.12-10 set sahaja sekali seumur hidup perlu dijual untuk kita mahir sebagai PB Expert dan Business Consultant. Adik saya bermula dengan 10 set, separuh sudah ada pembeli dan selebihnya ada clients yang sudah menanti untuk di fitting dan di consult.



Mengajak ahli keluarga sendiri untuk berbisnes bersama bukanlah sesuatu yang mudah. Perlu banyak sabar. Perlu banyak bersangka baik. Perlu banyak tarik nafas. Allah dah aturkan semuanya. Mentor saya banyak betul membantu. Suhaili Isa, Norain dan Shaliza Aziz sentiasa ada di belakang saya ketika saya perlukan. Itu tak termasuk CDM di G8 Unity. CDM Hanis Haizi, CDM Salha Zain, CDM Najihah Sulaiman, CDM Mursyida dan CDM Yong yang banyak menaikkan semangat agar tidak mudah putus asa dan cepat bangkit jika ada suara suara sumbang di belakang perjalanan saya dan rakan kongsi saya untuk menuju kejayaan.


Target saya untuk tahun ini adalah ingin mempunyai team sendiri dan melahirkan sekurang-kurangnya 11 orang lagi Sales Manager dengan bonus pertama RM5,000 ke RM6,000.00. Saya juga akan guide untuk pastikan semua Sales Managers saya mempunyai team sendiri dan akan menjadi Leader pula bagi team Mereka .Dengan izin Allah, saya dan kepimpinan G8 Unity serta The Diamond Circle mampu membantu anda untuk merealisasikan impian dan cita-cita anda, asalkan anda sendiri mahu dan nak dibantu.


Untuk jumlah RM20,000 itu ramai yang kata tiada duit. Saya faham memang jumlah itu agak besar. Tapi InshaAllah saya pasti jika anda ikut apa yang saya dan mentor di TDC dan G8 Unity ajar, 10 - 12 set Premium Beautiful memang tiada masalah untuk anda jual.

Jika benar anda mahu berniaga tapi tiada modal, mulakan dengan diri anda dahulu. Invest 1 set Premium Beautiful untuk anda rasa dan alami sendiri kebaikan yang ada pada korset ini.Itu yang terjadi pada saya dan rakan rakan kongsi di group kami. Walaupun anda sendiri tak percaya, tapi  percayalah, tiada korset lain di dunia sehebat Premium Beautiful. Ada warranty seumur hidup dan service percuma, memang berbaloi dengan harga. 
Fitting Session with Client



Fitting Session with client

Coaching session with her rakan kongsi

Invest 1 set untuk diri sendiri dan pakai hari-hari. Lepas tu whatsapp saya balik dan soalan biasa yang akan saya dengar,

"Kak, ada orang tanya tentang Premium Beautiful lah. Macam mana nak buat bisnes ni ya?"

Senang ke senang?

Senangkan bisnes cara kami. Takde nak tipu tipu testimoni, takde nak edit edit gambar yang gemuk jadi kurus, yang kurus jadi gemuk. Semuanya jujur, amanah dan real testimoni. 

Mudah ke mudah?

Mudah kan?

Makanya pada yang dah pakai PB bertahun tu tapi taknak share tentang PB, mulakan sharing. 

Jangan malu jangan segan. Saya tunjuk sampai pandai. Saya tak pandai juga dulu, tapi saya belajar. 

1-3 tahun jika kita konsisten berniaga dengan betul, rezeki pasti lebih baik dari sekarang. Mohon dipermudahkan segala usaha dan niat kita untuk mendapat kehidupan yang lebih baik di dunia ini dan di akhirat sana. 

Hingga berjumpa lagi, tahniah Rafizah Ramelan, angah doakan dedek menjadi Leader yang hebat dalam perniagaan ini. If I can do it, so do you!.

Pada sahabat yang nak tahu tentang bisnes cara kami, boleh whatsapp Hani 012-5592576. InshaAllah nanti Hani terangkan dengan terperinci.

Hingga berjumpa di nukilan yang lain.



Raihani Ramelan
G8 Unity
TDC Premium Beautiful Expert











Be First to Post Comment !
Post a Comment

Custom Post Signature

Custom Post  Signature
Japan Nov 2015