RAIHANI RAMELAN - PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

Success is not final, failure is not fatal, it is the courage to continue that counts - Winston Churchill

Saturday, 3 February 2018

Nak melancong percuma setiap tahun? Ini caranya


Assalammualaikum,

Apa khabar semua? Hopefully sihat dan sentiasa di lindungi Allah hendaknya.

Hani nak share tips paling best pada sahabat semua. Semua orang suka dan punya impian untuk melancong kan? Tapi sebab melancong ni mahal dan perlu budget yang besar, jadi impian hanya tinggal impian. Walaubagaimanapun, jangan risau jangan khuatir. Dengan tips ini inshaAllah anda yang kuat berusaha boleh capai impian untuk melancong percuma setiap tahun.


Alhamdulillah sejak tahun 2015 Hani dan suami diberi rezeki dapat melancong percuma. Hampir 20 negara telah kami lawati sepanjang tempoh tersebut. Antaranya Scotland, London, Jepun, Korea, Croatia, Montenegro, Slovenia, Guilin, Thailand, USA dan banyak lagi. Tahun ni InshaAllah kami akan ke Switzerland, Paris dan Germany. Kalau nak keluar duit sendiri memang fikir beribu kali. Mahal satu tiket dah cecah RM4,000 ke RM8,000. Itu belum masuk duit belanja di sana.


Guilin - China

Edinburgh, Scotland

London Bridge, London

Nak tahu cara bagaimana kami suami isteri dapat melancong secara percuma?


Dulu kami berdua makan gaji. Alhamdulillah cukup makan cukup pakai. Tapi kami berdua ada impian nak melancong ke negara orang, melihat dunia, mengembara di bumi Allah. Tapi dengan makan gaji memang tak boleh. Boleh tu boleh tapi kami ada priority lain selain dari melancong.



Seoul Korea


Jadi bila saya dapat tahu ada bisnes yang beri kami rewards melancong percuma bila hit target, apa lagi kami pun buat. Suami saya adalah perunding takaful sepenuh masa. Alhamdulillah dah 7 tahun beliau bersama dengan Prudential BSN Takaful.

Istanbul Turki

Alhamdulillah Allah beri rezeki suami saya dalam bidang ini. Tapi bidang ini bukan senang ya. Tanggungjawab terlampau besar. Keluar masuk hospital, settlekan claim clients, jumpa clients dan tolong clients untuk claim pampasan dan banyak lagi. Untuk mereka yang benar-benar komited memang bidang ini sangat digalakkan untuk diceburi. Tapi untuk kita orang perempuan, saya rasa bila dah bersalin, ada anak dan suami pun sibuk, kita perlu cari perniagaan yang mudah untuk kita tapi memberi pulangan yang besar.



Dubrovhnik, Montenegro


Croatia


Jadi, bila sewaktu saya mencari-cari perniagaan apa yang sesuai untuk saya sebagai wanita bekerjaya dan punya anak 3, Allah beri saya rezeki yang tidak saya sangka sangka.

Akibat dari masalah kegemukan yang saya alami selama 5 tahun, saya dikenalkan dengan Premium Beautiful. Bermula sebagai pengguna tegar (ya hari-hari saya sarung PB), dalam masa 3 bulan berat saya turun berpuluh kg dan bentuk badan saya kembali cantik.

Pada mulanya saya malas nak berniaga. Tapi bila kakak ipar mula bertanya sewaktu majlis pertunangan anak saudara kami, dari situ saya terbuka hati untuk memulakan perniagaan.

Maka saya pun rujuk kembali Premium Beautiful Expert saya, Suhaili Isa . Suhaili pun menerangkan tentang Power Plan dan bagaimana untuk bermula. Bila dah kenal maka saya tak toleh belakang lagi. Dengan rasminya saya menjadi PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT dan G8 UNITY BUSINESS CONSULTANT pada akhir bulan Ogos 2017.






Alhamdulillah modal hanya sekali seumur hidup. Dengan bimbingan Su, saya berjaya dapat balik modal beserta keuntungan saya dan juga bonus dalam masa 2 bulan. Cepat kan? Saya punya teruja tak tahu nak cakap macam mana. Lepas tu mentor saya beritahu, Sahajidah Hai-O ada beri rewards travel percuma. Allah rasa nak menangis pun ada. Sememangnya lama dah saya cari perniagaan sebegini. InshaAllah panjang umur inilah perniagaan yang saya akan fokus sepanjang hayat.


Nak tahu, Sahajidah Hai-O beri 2 kali trip percuma setahun. Apa perlu kita buat adalah, fokus untuk capai target yang ditetapkan dan teruskan usaha.






Tahun ini Sahajidah Hai-O umumkan akan jelajah ke :



SWITZERLAND, GERMANY dan PARIS!!!!!!!!!


Tiga negara ini dah cukup buat saya teruja. Memang ada dalam wishlist.







Jadi pada anda di luar sana yang nak ada impian melancong dan taknak keluarkan duit macam saya , inilah platform terbaik untuk anda. Jangan malu jangan segan dan jangan takut, kami di G8 Unity telah menyediakan training, coaching dan seminar untuk anda belajar berniaga dengan betul bersama Sahajidah Hai-O. Buat pilihan tepat sekarang. InshaAllah kalau suri rumah boleh buat, kita ni lagilah boleh.


Saya mencari 12 orang rakan kongsi untuk sama-sama berjaya dalam perniagaan ini. Hadiah menarik menanti anda semua. InshaAllah saya yakin zero kerugian malah anda pasti akan gembira dengan bisnes ini.

Semoga berjumpa kita di Switzerland, Germany dan Paris!!!!!!


RAIHANI RAMELAN
PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT
G8 UNITY BUSINESS CONSULTANT
012-5592576


Mont Kiara, Kuala Lumpur

Be First to Post Comment !
Post a Comment

Custom Post Signature

Custom Post  Signature
Japan Nov 2015