RAIHANI RAMELAN - PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

Success is not final, failure is not fatal, it is the courage to continue that counts - Winston Churchill

Monday, 12 February 2018

MY CHOICE OF LIFE ... SAHAJIDAH HAI-O

Assalammualaikum w.b.t,

Dah 2 hari tak update blog. Sis agak sibuk dengan urusan keluarga, kerja dan bisnes. Dah masuk 5  bulan fokus pada bisnes . Alhamdulillah syukur walaupun masih bertatih tapi peningkatan amat positif.


Sis bisnes apa sebenarnya?


Oh tak tahu lagi ya? Sekarang sis cerita. 

Sis adalah usahawan Sahajidah Hai-O Marketing Sdn Bhd atau di kenali sebagai SHOM (www.hai-omarketing.com.my/) . 


Logo Rasmi SHOM



Sis bernaung di bawah group G8 Unity dan The Diamond Circle Group, satu-satunya group yang pakar tentang korset Premium Beautiful . 


HAI-O ? Ini ke company MLM yang scam tu? Produk letak bawah bantal dan bawah tilam tu kan?

Minta maaf dek. Sis nak cerita sikit. Sis pun dulu skeptikal macam adik juga. Tapi bak kata Tan Sri P. Ramlee, tak kenal maka tak cinta. Tak kenal jangan nak buruk sangka. Meh sini sis kenalkan dengan syarikat yang sis cintai ni. 

Sahajidah Hai-O Marketing Sdn Bhd ditubuhkan pada bulan September 1992. Pengerusi pertama syarikat adalah Allahyarham Dato Dr Usman Awang. Semenjak penubuhannya dan  sehingga kini, Sahajidah Hai-O Marketing Sdn Bhd begitu sinonim dengan produk yang berkualiti tinggi, selamat dan mampu milik seperti siri pakaian dalam, produk kesihatan dan kecantikan, penapis air dan banyak lagi.


Tapi sama aje lah dengan company MLM yang lain. Mukadimah bukan main hebat tapi dah bungkus kan?

Amboi dek, banyak salah sangka adik ya. Tapi takpe akak senaraikan lah ye serba sedikit kejayaan SHOM.  SHOM ni kalau adik nak tahu adalah syarikat traditional healthcare pertama yang tersenarai di papan utama Bursa Malaysia sejak dari tahun 1996. Bukan senang dek nak tersenarai di papan utama BSKL tu. SHOM juga merupakan syarikat jualan langsung yang menerima pelbagai jenis anugerah  termasuklah Forbes Awards dari tahun 2007-2010. Bukan itu sahaja, SHOM juga tersenarai antara 60 Syarikat cemerlang di Malaysia tau. KPDNKK menjadikan SHOM sebagai penanda aras kepada syarikat jualan langsung yang lain. Pendapatan SHOM meningkat sehingga 100 juta pada tahun 2017 berbanding tahun 2016 dek. Sampai tersembur air liur sis ni cerita tentang kehebatan syarikat SHOM ni. Ni sis tunjuk gambar antara anugerah yang SHOM dapat.




Memang la pendapatan syarikat ni naik, dah namapun MLM , yang kaya tauke cina la kan?

hahahaha! adik buat sis ketawa sinis tau. Dek, RM50 juta sebulan dek SHOM bayar bonus pada rakan rakan kongsi. Sejak 26 tahun yang lepas tak pernah miss bayar bonus pada rakan kongsi tau. Boss sis pun kadang-kadang bayar gaji lewat. Paling best, setiap tahun ada aje produk baru yang SHOM perkenalkan. Produk bukan sebarang produk. Produk berkualiti senang jual dek. Mampu beli pulak tu. Dah la mampu beli, dapat pulak bonus. Sama-sama kaya macam tauke cina apa salahnya kan dek? Siap boleh bayar Fazura dek jadi Duta Min Cha dan Premium Beautiful. Takde makna nak kaya sorang sorang lah kalau dah 26 tahun berdiri kukuh di pasaran . 


Cuba bagitahu sikit apa produk SHOM yang hebat sangat tu? Ke propa aje kan?

Kalau sis cakap Min Kaffe adik mesti tahu kan. Kedai makan serata Malaysia ni ada Min Kaffe. Toko toko jamu ada Min Kaffe. 
Min Kaffe

Selain Min Kaffe, meh sis tepek lagi gambar produk senang adik tengok.



Premium Beautiful Elegance

Garam Buluh

Herba Maharani

JTX Motor Oil

Easy Clean Laundry Wash

Bio Velocity Sleep Mate
Garlic Tablet, Shake Me, dan Min Cha

Natural Wash Premium Beautiful

Banyak lagi lah dek produk SHOM ni untuk bantu rakan kongsi jadi usahawan berjaya. Terbaru nak keluar kasut dan handbag pulak tau. 


Betullah, banyak rupanya produk SHOM ni. Tapi macamana sis boleh terjebak berbisnes dengan SHOM ni? 

Sis bermula dari pengguna. Sis pakai premium beautiful untuk turunkan berat badan dan reshape badan sis yang dah mengalami kegemukan yang dahsyat. Bila dapat turunkan berat badan dan segala lemak hilang, Sis terus keluarkan modal dan pasarkan premium beautiful dan produk produk yang lain. Alhamdulillah bisnes dengan SHOM ini memang pendapatan lumayan. Asalkan kita berusaha dan pilih mentor dan group yang betul. 


Menarik betul ni. Macamana saya nak bisnes macam sis ni?

Ha, adik boleh whatsapp Sis di no hp sis 012-5592576. Sis boleh share tentang power plan group kami ya. Best tak best?


Best sis. Terus jatuh sayang lah. Nanti adik nak appointment dengan sis. Nak juga jadi usahawan SHOM. Bak kata sis ,  #SHOMKUSAYANG gitewww.



Raihani Ramelan
G8 Unity Business Consultant
TDC Premium Beautiful Expert




Be First to Post Comment !
Post a Comment

Custom Post Signature

Custom Post  Signature
Japan Nov 2015