RAIHANI RAMELAN - PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

Success is not final, failure is not fatal, it is the courage to continue that counts - Winston Churchill

Friday, 9 February 2018

Ibu, kenapa ketiak ibu hitam??!!!

Assalammualaikum, 

Dugaan sebagai seorang perempuan.

Ketiak pun bermasalah. 

Penat memikirkan masalah macam mana nak hilangkan kesan hitam di ketiak. 

Saya pun ada masalah macam tu dulu. Selalu jadi bahan lawak adik beradik. 

Dari kecil saya suka pakai deodorant. Kalau takde deodorant memang saya tak confident. Al maklum ahlil sukan katanya. Memang dalam adik beradik saya yang kuat berpeluh dan peluh saya agak berbau kalau tak dijaga. 

Form 5 Hoki Team



Form 4 wakil MSSD Batu Pahat Hoki Team


Jadi antara petua yang arwah mak saya selalu suruh saya amalkan, guna limau nipis dan tenyeh di ketiak masa mandi. Tapi dulu saya ni pemalas. Tak macam kak long saya. Memang tak kuasa nak petik limau nipis tepi rumah tu pastu tenyeh di ketiak. Tahap pemalas ni sampai masuk Tingkatan 5. 

Jadi nak elakkan ketiak berbau saya guna lah deodorant. Tenyeh deodorant tu bagi wangi sampai baju sekolah saya warna kuning area ketiak tu. Dah la tu, bila arwah mak suruh basuh baju hari-hari saya malas. Itu yang makin menjadi tu bau tengik badan terutama sekali lepas habis latihan sukan.
Membebellah arwah mak saya cakap nanti takde orang nak kawin dengan saya sebab badan berbau dan ketiak hitam.

Tapi tulah degil. Bila dah masuk universiti baru ada rasa malu tengok ketiak sendiri. Barulah start sibuk beli limau nipis dok tenyeh kat ketiak. Macam-macam cara buat. Alhamdulillah hilang lah bau badan. Sampai sekarang saya mandi memang guna limau nipis. 

Tapi ketiak hitam ni susah nak hilangkan. Macam-macam cara guna. Bila naik berat badan jangan ceritalah. Dah hari-hari ketiak tu bergesel dengan lemak di kawasan tu. Makin hitam si tompok manggis la jawabnya.

Apa lagi, cik google memainkan peranan lagi. Malam-malam anak anak dah tidur kita pun google. 

- Tips hilangkan hitam ketiak
- Petua hilangkan ketiak hitam
- Produk pudarkan hitam di ketiak

Macam-macam produk keluar sewaktu search google. Tapi malas nak membeli. Takut tak berhasil membazir duit. Petua pun kejap buat kejap tak. Takde masa pun iya. Testimoni produk produk tu pun tak memberangsangkan. So saya lupakan terus niat nak cuba produk yang ada di pasaran dan continue pakai limau nipis. 

Tapi satu hari, anak saya Awra tanya.

 'Ibu, kenapa ketiak ibu hitam?!!"

Cara tanya tu macam teruk benar bunyinya. Aish cannot like this. Kena cari solusi juga.

Lepas puas google nak hilangkan kehitaman di ketiak, saya tanya kawan-kawan pulak.

Dalam banyak-banyak suggestion tu, keluarlah suggestion untuk guna Marine Essence Beauty Bar dari  Sahajidah Hai-O.

Diperbuat dari garam buluh, ektrak Pu-Erh, minyak tea tree, gliserin, vitamin E dan aloe vera


Apa kebenda pulak sabun marine essence ni?

" Aku pakai bagus Rai, hilang daki".

"Elok sabun ni, anak aku eczema pun pakai. Alhamdulillah berkesan."

"Gatal celah kelengkang hilang babe".

"Aku ada masalah jerawat. Aku guna sabun ni la Rai berkesan. Kesan jerawat pun pudar'.

Banyak lagi testimoni jujur yang saya dapat. Apalagi terus orderlah. Dah anak-anak pun ada masalah eczema dan kulit kering. Selalu saya guna produk MooGoo . Mahal , sekali beli dah dekat RM300.00 . Jadi saya tukar pada sabun Marine Essence ni. 

Alhamdulillah betullah testimoni kawan-kawan sekeliling tu. Memang ketiak saya dah semakin cerah. Anak anak pun serasi dengan sabun ni. Jimat pun jimat, berbanding dengan produk MooGoo yang selalu saya guna. Ni saya sertakan testimoni jujur dari pengguna Marine Essence Beauty Bar ni. Nak letak gambar ketiak saya, haram pulak kan. Saya letak beberapa testimoni lain nak tunjuk betapa berkesannya sabun Marine Essence ni.












Dahsyat kan sabun ni? Banyak kelebihan sabun marine essence ni. Patutlah usahawan Hai-O ni sayang company ni. Produk Hai-O memang berkualiti dan mampu milik. Macam sabun marine essence ni harga RM120.00 untuk 1 set. Ada 3 ketul boleh tahan 2 bulan. Jimat betul. 

Jadi, untuk anda yang nak cuba sabun marine essence ni, boleh contact saya ya 012-5592576 untuk pembelian.

Sehingga berjumpa lagi.

Raihani Ramelan
Premium Beautiful Expert
G8 Unity Business Consultant.





Be First to Post Comment !
Post a Comment

Custom Post Signature

Custom Post  Signature
Japan Nov 2015