RAIHANI RAMELAN - PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT

Success is not final, failure is not fatal, it is the courage to continue that counts - Winston Churchill

Friday, 19 January 2018

Sayonara Gemuk

Assalammualaikum,


"Gemuknya kau ni"

"Tepilah sikit dahlah besar duduk tengah-tengah"
"Dia ni kuat makan, tengok lah badan dia"



Hui, menyirap darah dengar kan orang sindir gemuk.



Memang seksa menjadi gemuk.



Tipu lah kalau cakap gemuk is awesome.



Malam-malam atas katil mesti terfikir kurus juga yang awesome.



Ramai kata yang penting sihat.



Tapi kalau dah obese, hmmmm memang tak sihatlah kan.



Sis dulu memang obese. Dengan ketinggian 165cm, berat 99kg, sangat lah stress.



Punca?



1) Tak jaga pemakanan. Sis kuat makan.

2) Tak bersenam. Memang lepas kaki retak tu sis tak bersenam . Acah-acah tu adalah.
3) Tak ambil supplemen kesihatan seperti Vitamin C , Fish Oil dan banyak lagi.


Jadi macam mana sis boleh kurus?



Sebenarnya sis taklah kurus sangat. Masih ada 10kg untuk dihilangkan barulah betul-betul sis capai berat badan sis. Sekarang berat 71-73 kg, tapi memang banyak reshape.



Macam mana sis dengan berat macam tu tapi nampak kurus?



Haaa, ajaib kan?



Sis memang pakai korset Premium Beautiful ni hari - hari. Di ulangi hari-hari. Mula pakai pada Julai 2017 sampailah sekarang. Dah rasa tak sedap badan pula bila tak pakai. Alhamdulillah lemak lemak semua hilang terutama di belakang badan. Perut pun kempis aje. Paling penting sis tak boleh makan banyak dah. Sebab Premium Beautiful trigger kalau sis makan banyak je perut jadi ketat. Tu yang best tu. Dulu makan berpinggan, sekarang nasi pun sikit aje sis makan.



Tapi bila sis tanggal Premium Beautiful, memang makan tak hengat dunia. Sebab tu sis pakai hari-hari. Seronok bila badan dah ada potongan dan orang dah tegur sis kurus. Lega yang amat.



Pada yang nak cuba fitting tu sis boleh datang bantu. Boleh rasa betapa selesanya korset Premium Beautiful ni. Kalau dalam pantang lagi bagus. Pasti korset dan bengkung yang sedia ada kita buang tong sampah bila dah pakai Premium Beautiful.



Boleh whatsapp sis 012-5592576 ya untuk appointment.



ig : raihaniramelan

fb ; raihani ramelan


Gambar sis sebelum kurus


Be First to Post Comment !
Post a Comment

Custom Post Signature

Custom Post  Signature
Japan Nov 2015