Tuesday, 2 January 2018

Khasiat Garam Buluh


Assalammualaikum w.b.t


Hari ni Hani nak sentuh tentang garam,Garam, bermacam garam.Tapi dengan segala macam garam, kena pilih garam apa kita guna.Nampak macam remeh, tapi sangat penting.Dulu Hani tak kisah lah tentang garam ni. Main beli aje. Bila terbaca di majalah atau artikel, tak ambil kisah pun. Dalam hati cakap "alah kecoh garam aje pun, semua sama'.Sampailah bila rasa sakit kepala teramat sangat. Lepas tu lemah aje badan dan berat pun makin mencanak naik. So mulalah google.Maka terjumpalah tentang garam buluhAsal Usul Garam BuluhHai-O Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Hai-O Garam Buluh membekalkan lebih banyak bahan mineral (misalnya magnesium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya) dan 200 lebih jenis elemen surih jika berbanding dengan garam biasa. Dengan menggunakan garam buluh yang semulajadi untuk memasak, nilai nutrisi lauk dapat ditingkatkan, lauk juga menjadi lebih enak dan sihat.

Khasiat Garam Buluh  • Menyingkirkan toksin dalam badan (misalnya logam berat, bahan kimia, bakteria, bahan buangan metabolisme, keracunan asid, radikal bebas).
  • Menguatkan peristalsis saluran usus, menyingkirkan najis yang lama terkumpul dalam usus.
  • Membekalkan bahan mineral dan elemen surih kepada badan manusia.
  • Menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara normal.
  • Menyelaras keseimbangan pH badan, mengembalikan susuk badan yang beralkali lemah.
  • Meningkatkan daya pemulihan badan.
Mana nak beli garam buluh ni?

Jangan risau. Sahajidah Hai-O sememangnya ada keluarkan produk garam buluh. 


Harga sangat berpatutan untuk kegunaan seisi rumah. Satu botol boleh tahan hingga 2-3 bulan tau. So jangan lengah lagi kita tukar garam kita sekarang. Boleh order dengan Hani ya.

Hani 
012-5592576

No comments:

Post a Comment